Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio

0
Zasväťte svoje deti svätému Jozefovi, on ich ochráni, povedal páter Pio, ktorý mal svätého Jozefa vo veľkej úcte. Bol k nemu pripútaný počas svojho celého rehoľného života a toto odporúčanie zanechal pre všetkých veriacich.

Páter Pio, alias Francesco Forgione, sa od útleho detstva cítil povolaný k životu zasvätenému Bohu. V roku 1910 bol vysvätený za kňaza kapucínskej rehole a väčšinu svojho kňazstva strávil v kláštore Santa Maria delle Grazie v San Giovanni Rotondo v provincii Foggia neďaleko Beneventa, jeho rodiska. So zápalom a veľkou jednoduchosťou neúnavne pracoval pre dobro duší, ktoré sa k nemu vo veľkom hrnuli. Páter Pio, ktorý žil bez prerušenia v modlitbe a utrpení, bol až do svojej smrti v septembri 1968 neúnavným apoštolom sviatosti zmierenia.


Počas jeho života prichádzali tisíce veriacich z celého sveta, aby ho prosili o modlitbu. Menej známe je, že kapucín pestoval osobitnú oddanosť svätému Jozefovi. Oddanosť sa odrážala predovšetkým v „jozefitskom“ postoji talianskeho svätca, ktorý mu vštepila jeho matka „mama Giuseppina“. Páter Pio rád rozdával obrazy svätca okolo seba a na zadnú stranu písal nabádania a úvahy o sile jeho príhovoru.

Jedného dňa, jednému z jeho verných, ktorý sa mu prišiel zdôveriť, že verí, že Jozef je telom i dušou v nebi, páter Pio odpovedal: „Môžeš tomu veriť“. Inému, hercovi Carlovi Campaninimu, vždy opakoval tú istú frázu: „Naučte sa zverovať svoje úmysly svätému Jozefovi, jemu zverujte svojich blízkych, svoje problémy a seba.“

Inokedy sa zasa prihovoril mladým ľuďom: „Svätý Jozef, strážca Ježiša, je prvým ochrancom detstva.“ Mnohí z nich sa potom podľa jeho rady rozhodli zasvätiť Ježišovmu pestúnovi v presvedčení, že nájdu porozumenie a dobrotivé odpovede na ich modlitby. 

Na znak vďačnosti jedno z mladých dievčat nakoniec ponúklo Pátrovi Piovi obraz svätého Jozefa. Hneď ho zavesil na stenu verandy susediacej s jeho celou, aby sa tam mohol každé popoludnie na chvíľu pomodliť.

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top