Starobylá modlitba k svätému Jozefovi

0
Napriek tomu, že sa vo Svätom Písme o sv. Jozefovi nehovorí, jeho tichý príklad poslušnej vernosti a oddanosti i starostlivosti o Svätú rodinu počas Ježišovej mladosti, ho urobil jedným z najobľúbenejších svätých kresťanstva.

Oddanosť Ježišovho pestúna je zaznamenaná až od 3. alebo 4. storočia, ale podľa modlitebnej knihy Pieta, sa táto modlitba k sv. Jozefovi datuje už v roku 50. 


Táto modlitba sa našla v 50. roku nášho Pána a Spasiteľa Ježiša Krista. V roku 1505 ju pápež poslal cisárovi Karolovi, keď ide do boja: Ktokoľvek bude túto modlitbu čítať, alebo ju počuť, či ju bude mať pri sebe, nikdy neumrie na náhlu smrť, ani sa neutopí, ani na neho nebude pôsobiť jed. Nedostane sa do rúk nepriateľov, ani sa nespáli v ohni, neoslabí sa v boji. Nikdy nebolo známe, že by táto modlitba zlyhala.

Tvrdenie o Modlitbe, ako tej, o ktorej „nikdy nebolo známe, že by zlyhala,“ je za predpokladu, že žiadosť je pre náš duchovný prospech, alebo pre tých, za ktorých sa modlíme.

Svätý Jozef, 
nikdy sa neunavím uvažovaním o tebe. 
Ježiš spí v tvojom náručí. 
Neodvážim sa priblížiť, kým odpočíva pri tvojom srdci. 
Objím ho v mojom mene a pobozkaj ho na čelo za mňa. 
Pros ho, aby ma pobozkal, keď budem zomierať. 
Svätý Jozef, patrón umierajúcich, oroduj za mňa.

Pamätajte si, že Boh vždy odpovedá na naše modlitby, aj keď možno nie vždy očakávame odpoveď, ktorú dostávame.


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top