Chválospev na česť svätému Jozefovi - Pondelok

1
Pod tvoju ochranu sa utiekame, ó, svätý pestún Ježišov, nepohŕdaj našimi prosbami v našich potrebách, ale od každého nebezpečenstva nás vysloboď, ó, preslávny, ó, milostivý, ó, presvätý Jozef!

Ó, svätý Jozef, ty si mocný, veľký a nadovšetko chvályhodný. Ty tróniš po pravici svojej nepoškvrnenej Nevesty. 

Ako v nebi, tak i na zemi sa ospevuje tvoje milosrdenstvo, tvoja dobrota. Tvoj Chovanec žehná dielam tvojich rúk. Pozri vo svojej láske na nás, svojich služobníkov a prednes svojmu Zverencovi naše prosby. Pevne dôverujeme v tvoj mocný príhovor, lebo Pán nemôže zamietnuť tvoje prosby. V tebe nachádzame pomocníka vo svojich všetkých potrebách, ty nás zachrániš od všetkých našich nepriateľov. So zarmúteným srdcom prichádzame k tebe, potešení a posilnení odchádzame od teba.


Jozef, syn Dávidov, zľutuj sa nad nami! Ty si po Márii naša najväčšia radosť, nádej a svetlo. Tým si pre všetkých, ktorí ti dôverujú. Láskavý otče, pros za nás a obráť náš zármutok na radosť. Vieme, že čím väčšia je naša bieda, v ktorej sa nachádzame, tým väčšou ochotou nám prichádzaš na pomoc.

Božské dieťa, ktoré si toľkou láskou opatroval, neodoprie ti nijakú prosbu a skrze teba nám pošle pomoc. Tebe odporúčam všetky svoje starosti, svoje telo, dušu, celý svoj život a zvlášť hodinu svojej smrti.

Sláva Otcu...
Litánie k svätému Jozefovi


Masima

Zverejnenie komentára

1 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára
To Top