Silná 30-dňová modlitba k svätému Jozefovi

0
Pre všetky svoje potreby, či už duchovné alebo materiálne, volajte svätého Jozefa!

Kresťania sa po stáročia obracali na svätého Jozefa ako na mocného patróna a verného strážcu, otca a priateľa. Invokáciami ako Sláva domáceho života, Patrón zomierajúcich a Postrach démonov, vzývajú svätého Jozefa na uzdravenie a obrátenie, pomoc s ich deťmi, s novou prácou alebo domovom a pre všetky potreby tela i duše.

Otcovská ochrana Pána Ježiša svätého Jozefa, uctievaného ako patróna univerzálnej cirkvi, pokračuje aj z neba, keď bdie nad Kristovým tajomným telom na zemi. Pestún Božieho Syna je otcom aj tých, ktorí sa sviatosťou krstu stali Božími synmi a dcérami.

Svätí a pápeži po stáročia zažili a vychvaľovali veľkú moc svätého Jozefa prihovárať sa. „Kiežby som dokázala presvedčiť všetkých ľudí, aby boli oddaní tomuto slávnemu svätcovi,“ napísala svätá Terézia z Avily vo svojej autobiografii, „lebo z dlhoročnej skúsenosti viem, aké požehnania nám môže od Boha získať.“

Pápež Lev XIII. vo svojej encyklike o oddanosti svätému Jozefovi, Quamquam pluries , napísal: „Muži každého postavenia a krajiny by sa mali uchýliť k dôvere a stráži blaženého Jozefa,“ a najmä otcovia rodín.

Pápež Benedikt XVI. osobitne povzbudil manželské páry a rodičov, aby sa obrátili na svätého Jozefa slovami: „Jedine Boh mohol dať Jozefovi silu dôverovať anjelovi. Len Boh vám dá, drahé manželské páry, silu, aby ste si vychovali rodinu tak, ako chce. Opýtajte sa ho! Boh miluje, keď sa od neho žiada, čo chce dať. Požiadajte ho o milosť pravej a stále vernejšej lásky podľa jeho vlastného vzoru. Ako veľkolepo hovorí žalm: jeho ‚láska je ustálená naveky, jeho vernosť bude trvať až do neba‘ (Ž 88, 3).

A pápež svätý Ján Pavol II. s pápežom Benediktom a ich predchodcami vyzdvihli svätého Jozefa ako vzor vnútorného života, poukazujúc na mlčanie svätého Jozefa, ktoré hovorí hlasnejšie ako slová. „Evanjeliá hovoria výlučne o tom, čo Jozef ‚urobil‘,“ povedal pápež Ján Pavol II. „Napriek tomu nám umožňujú objaviť v jeho ,činoch‘ – zahalených tichom – auru hlbokej kontemplácie. Jozef bol v každodennom kontakte s tajomstvom ‚skrytým od dávnych vekov‘ a ktoré ‚prebývalo‘ pod jeho strechou.


Možno sa pýtate, prečo 30 dní? Podľa tradície svätý Jozef zomrel tesne predtým, ako Ježiš vstúpil do svojho verejného účinkovania. Modlitba si teda ctí svätého Jozefa za každý z 30-tich rokov, ktoré strávil s Ježišom a Máriou na zemi.

Túto modlitbu možno vysloviť počas akéhokoľvek 30-dňového obdobia, ale so sviatkom svätého Jozefa je teraz obzvlášť vhodný čas obrátiť sa naňho s prosbou o pomoc a riadenie pre všetky vaše potreby, potreby vašej rodiny, blízkych, priateľov a všetkých, ktorí potrebujú modlitbu.


Tridsaťdňová modlitba k svätému Jozefovi na počesť 30 rokov, ktoré strávil s Ježišom

Vždy požehnaný a slávny Jozef, láskavý a milujúci otec a užitočný priateľ všetkých v zármutku! Si dobrý otec a ochranca sirôt, obranca bezbranných, patrón tých, ktorí sú v núdzi a smútku.

Pohliadni láskavo na moju žiadosť. Moje hriechy na mňa priviedli spravodlivú nespokojnosť môjho Boha, a tak som obklopený nešťastím. K tebe, láskavý strážca Nazaretskej rodiny, idem o pomoc a ochranu. Vypočuj si teda, s otcovskou starostlivosťou, moje vrúcne modlitby a získaj pre mňa milosť, o ktorú vás prosím.

Prosím o to pre nekonečné milosrdenstvo večného Božieho Syna, ktoré Ho pohlo, aby vzal našu prirodzenosť a narodil sa do tohto sveta zármutku.

Prosím o to pre únavu a utrpenie, ktoré si znášal, keď si nenašiel prístrešie v betlehemskom hostinci pre Svätú Pannu, ani dom, kde by sa mohol narodiť Boží Syn. Potom, keď ste boli všade odmietnutí, si museli povoliť Kráľovnej nebies, aby porodila Vykupiteľa sveta v jaskyni.

Prosím o to pre krásu a silu toho svätého mena, Ježiš, ktoré si udelil rozkošnému dieťatku.

Prosím o to pre bolestné mučenie, ktoré si pocítil pri proroctve svätého Simeona, ktorý vyhlásil Dieťa Ježiš a Jeho svätú Matku za budúce obete našich hriechov a ich veľkej lásky k nám.

Prosím o to pre tvoj smútok a bolesť duše, keď ti anjel oznámil, že o život Dieťaťa Ježiša sa usilovali Jeho nepriatelia. Pred ich zlým plánom si musel utiecť s Ním a Jeho Najsvätejšou Matkou do Egypta.

Prosím o to pre všetko utrpenie, únavu a námahu tejto dlhej a nebezpečnej cesty.

Prosím o to preto všetku tvoju starostlivosť, aby ste chránil Sväté Dieťa a Jeho Nepoškvrnenú Matku počas vašej druhej cesty, keď si dostali príkaz vrátiť sa do svojej vlastnej krajiny.

Prosím o to pre tvoj pokojný život v Nazarete, kde si sa stretol s toľkými radosťami a bolesťami. Prosím o to pre tvoju veľkú úzkosť, keď sa tebe a Jeho matke na tri dni stratilo rozkošné Dieťa.

Prosím o to pre tvoju radosť z toho, že si Ho našiel v chráme, a pre útechu, ktorú si našiel v Nazarete, keď si žil v spoločnosti Dieťaťa Ježiša.

Prosím o to pre úžasnú podriadenosťou, ktorú ti ukázal vo svojej poslušnosti.

Prosím o to pre dokonalú lásku a súhlas, ktorý si prejavil prijatím Božieho príkazu odísť z tohto života a zo spoločnosti Ježiša a Márie.

Prosím o to pre radosť, ktorá naplnila tvoju dušu, keď Vykupiteľ sveta, víťaziaci nad smrťou a peklom, vstúpil do vlastníctva svojho kráľovstva a viedol ťa doň so zvláštnymi poctami.

Prosím o to skrze Máriino slávne Nanebovzatie a pre to nekonečné šťastie, ktoré máš s ňou v prítomnosti Božej. Ó dobrý otec! Prosím ťa, pri všetkých tvojich utrpeniach, bolestiach a radostiach ma vyslyš a získaj pre mňa, o čo prosím.

(povedzte svoje prosby)

Získaj pre všetkých, ktorí prosili o moje modlitby všetko, čo je pre nich prospešné v Božom pláne. Napokon, môj drahý patrón a otec, buď so mnou a so všetkými, ktorí sú mi drahí v našich posledných chvíľach, aby sme večne chválili: JEŽIŠA, MÁRIU A JOZEFA.


Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top