Svätý Jozef zachránil svätú Teréziu a jej spoločníčky od smrti

0
Svätá Terézia sa vydala s niekoľkými rehoľnými spolusestrami založiť nový kláštor. Čakala ich dlhá cesta. Nový kláštor mal byť pod osobitnou ochranou svätého Jozefa.

Trmácali sa kočom, naokolo nebolo ničoho a stalo sa, že kočiš zablúdil. Zrazu sa miesto domu, v ktorom mali založiť kláštor, ocitli pred hroznou priepasťou. Všetky sestry sa preľakli. 

Svätá Terézia však aj v tomto nebezpečenstve zachovala duchaprítomnosť a nezabudla na silnú vieru v Pána. "Milé sestry, sme stratené, ak nás svätý Jozef, náš dobrý otec, nezachráni!"


Sestry sa začali úpenlivo modliť. Po niekoľkých minútach počuli hlas z priepasti: "Postoj, postoj!" Neznámy hlas im po tom, čo sa kone upokojili, nasmeroval na pravú cestu, ktorá sa sestrám zdala neistá, ale predsa len, plné dôvery sa rozhodli touto cestou vydať.

Najskôr, ale začali hľadať muža, ktorý im radil, no nikoho nenašli. Iba svätá Terézia spoznala ten hlas a dojatá povedala: "Márne hľadáte toho, ktorý nás zachránil. Nie je to nikto iný, ako náš najlepší otec, svätý Jozef!" 

Masima
Tags

Zverejnenie komentára

0 Komentáre
Prosím nespamujte. Všetky komentáre sú spravované Adminom. * Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.
Zverejnenie komentára (0)
To Top